PATIENTTILFREDSHED

"En simpel operation gjorde en verden til forskel"

– Susanne Herlin Burghoff, opereret for stressinkontinens.

Det begyndte umiddelbart efter fødslen af hendes første barn. Når hun hostede eller nøs, kunne hun ikke holde på vandet. Og det blev værre for hvert barn hun fødte. Hun skammede sig og troede, at det var hende, der var noget galt med. At hun var den eneste, der havde det sådan. Først 12 år og fire børn senere, fandt Susanne Herlin Burghoff ud af, at hun led af stressinkontinens. I januar i år fik hun foretaget en såkaldt slyngeoperation på Privathospitalet Møn og er i dag fuldstændig helbredt.

”Jeg har fået et helt nyt liv. Det har været en kæmpe omvæltning i positiv forstand. Jeg kan grine, nyse, hoste, løbe og lege. Jeg kan sågar hoppe på trampolin med mine børn. Før løb det jo ud af mig. Det er svært at beskrive, hvor meget det rent faktisk har betydet,” siger Susanne Herlin Burghoff, der i dag er 38 år, zumbainstruktør og indehaver af et rengøringsfirma.

 

Susanne Herlin Burghoff kontaktede Privathospitalet Møn, da der var henholdsvis 46 og 52 ugers ventetid på de omkringliggende offentlige sygehuse. Så længe ville hun ikke vente, nu da hun vidste, hvad der var galt, og at der kunne gøres noget ved det.

”Det er aldrig særlig rart at ringe om noget så privat som ens underliv, men personalet på Privathospitalet Møn tog virkelig godt imod mig og tog sig desuden af det papirarbejde, der skal laves, når man vælger at bruge det udvidede frie sygehusvalg. Jeg kunne mærke med det samme, at det var det rigtige valg. Jeg kunne få en tid til operation allerede efter to dage. Det var jeg dog ikke helt klar til, så jeg valgte selv en anden dato, der passede mig,” siger hun.

 

På selve operationsdagen var Susanne Herlin Burghoff nervøs.
”Hele min krop rystede, og både læge og sygeplejerske gjorde alt for at berolige mig. De gennemgik operationsforløbet med mig, jeg fik lov til at tale med en kvinde, der netop havde gennemgået operationen, og de spillede musik for mig, mens jeg lå på operationsbordet. Men først efter operationen kunne jeg sige det samme, som den anden kvinde havde sagt til mig: Det er slet ikke så slemt.”

 

Det er yderst sjældent, at der opstår komplikationer og bivirkninger ovenpå en slyngeoperation. Det sker kun for cirka fem procent. Susanne Herlin Burghoff var uheldigvis én af de fem procent, men både læger og sygeplejersker tog sig godt af hende.

”Jeg blev straks indlagt, behandlet og overvåget. Og det var ikke kun sygeplejersken, som tog sig af mig. Også lægen kom jævnligt og så til mig, og da jeg kom hjem igen, ringede de til mig for at høre, hvordan jeg havde det.”

”Jeg har været indlagt på hospitaler før. Men jeg har aldrig følt mig så tryg og så godt behandlet som på Privathospitalet Møn. Jeg har allerede anbefalet det videre og vil selv søge behandling dér igen, hvis det skulle blive nødvendigt.”