SLANKEPSYKOLOG

Forstå din overvægt

 

Overvægt er en overophobning af kroppens naturlige fedtdepoter. Det vil sige, at kroppen har lagret for meget fedt og dette er et symptom på en ubalance. Årsagen kan være både en fysisk og en mental ubalance. Hvis din overvægt er et symptom for en mental ubalance vil det kræve psykologisk behandling sideløbende med maveballon/ maveknap. Psykologisk overvægtsbehandling handler om at finde frem til indre konflikter, få talt om dem og på den måde få hjælp til at komme videre.

 

Hvis du har et uhensigtsmæssigt forhold til mad kan dette være et symptom på, at du mentalt har en ubalance. Du kan måske mangle følelsesmæssig næring. Maden og dens effekt i kroppen bliver en flugtvej fra ubevidste følelsesmæssige konflikter, der er svære at håndtere, men som kan dulmes og følelsesreguleres med eksempelvis sukker og fedt – trøstespisning. Hvis der i sådanne tilfælde kun fokuseres på den synlige overvægt med adfærdsændring, som kostændring, slankekure og intensiv motion, så fjernes symptomet, men ikke årsagen. Du skal forstå årsagen til din overvægt ellers risikerer du at kæmpe en umulig kamp mod de overflødige kilo resten af livet.

 

SlankePsykolog Tina Egevang har med udgangspunkt i udredningerne af overvægt hos klienter udviklet en psykologisk udredning, der afklarer om din ubalance primært er fysisk eller psykisk og hvilke psykiske problemstillinger, der kan have udløst, at din krop lagrer for meget fedt. Et behandlingsforløb tilrettelægges individuelt ud fra behov, men ligger typisk fra 2 – 8 gange.

I behandlingen anvendes:

 

  • Systemisk og narrativ terapi

  • Kognitiv adfærdsterapi

  • Age Regression (hypnoseterapi)

  • Mindfulness – særlig ved stress tilstand

  • Drømmeanalyse

Et forløb på 5 gange vil typisk indeholde følgende:

 

1. gang: Udredning og vægthistorik
 

2. gang: Bearbejdning af belastninger i livet
 

3. gang: Automatiske negative tanker
    identificeres og omdefineres.

 

4. gang: Adfærdsændring.

5. gang: Ny identitet skabes – ny fortælling

 

Pris pr. gang: 800,- kr. (Tilkøb)

KONTAKTINFORMATION 

 

tina@slankepsykolog.dk     Tlf. 23 47 47 87

 

 

KONSULTATIONER FØLGENDE STEDER

 

Slankepsykologisk Klinik, Platanvej 26, 4760 Vordingborg
 

Privathospitalet Møn, Stege
 

Aurehøjklinikken, Aurehøjvej 12, 2900 Hellerup

 

Mulighed for udredning/behandling telefonisk og online